Pulse CMS
Pulse CMS

Fysiopuisto: Purentaelinten fysioterapia

Purentaelimistön toimintahäiriöt on yhteisnimitys leukanivelten, puremalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloille sekä toimintahäiriöille. 

Tyypillisesti purentaelimistön toimintahäiriöt (TMD) jaetaan kolmeen ryhmään sen perusteella, mikä rakenne on pääsyynä oireisiin: lihasperäiset, nivelperäiset ja näiden yhdistelmistä muodostuvat toimintahäiriöt.

Lihasperäisiin toimintahäiriöihin sisältyy leukaa liikuttavien ja tukevien lihasten kivut, jännitystilat sekä leuan liikkeen hallinnan häiriöt. Purentalihasten jännittyneisyyden syynä voivat olla hampaiden narskuttelu tai pureminen (bruksismi), stressi, niskahartiaseudun ongelmat tai aluetta kuormittavat tavat (esimerkiksi liiallinen purukumin pureskelu). 

Nivelperäisiin toimintahäiriöihin kuuluvat mm. leukanivelten liikehäiriöt eli liikerajoitukset, leukanivelten yliliikkuvuus (mm. leukanivelten toistuvaa sijoiltaan menoa). Nivelperäisiin toimintahäiriöihin kuuluvat myös leukanivelten välilevyn toimintahäiriöt, nivelrikko, leukanivelten vammojen jälkitilat sekä nivelten ja nivelkapselin tulehdukset.

Purentaelinten fysioterapian (TMD) tavoitteena ovat kivun lievittyminen sekä leukanivelten ja purentalihasten toiminnan normalisoituminen. Tärkeää on varmistaa leukanivelten, purentalihasten, kaularangan sekä niskan lihasten hyvä yhteistoiminta, sillä purentaelinongelmiin liittyy hyvin usein niska-hartiaseudun jännittyneisyyttä sekä päänsärkyä.

Pulse CMS

Ajanvaraus

Ajanvaraukset ma-to klo 8-17, pe klo 8-16 FysioPuisto puh. 040 127 9025

Hoitojen aikana emme valitettavasti pysty vastaamaan puhelimeen, mutta soitamme sinulle takaisin heti kun voimme. Halutessasi voit ottaa yhteyttä tai jättää soittopyynnön myös tekstiviestillä, sähköpostilla tai chätissä.

Aukioloajat: ma, ti, to klo 8-20, ke 12-20 perjantai klo 8-16 tai sopimuksen mukaan

Käyntiosoite: Fysita Oy:n tilat Keskuskatu 13, liiketila 5, 60100 Seinäjoki

Pulse CMS